Wat de FAQ?

Heb je een vraag over de werking van onze school? Wil je weten welke schoolkosten je mag verwachten? Antwoord op al deze veelgestelde vragen kun je op onderstaande pagina terugvinden. Vindt je een vraag niet terug? Aarzel uiteraard niet deze te stellen via ons contact formulier.

Onze school

Vaardigheden zoals communicatie, zin voor initiatief, inzet, doorzettingsvermogen, werkmethodieken, discipline, relatiebekwaamheid, leergierigheid en interesse kunnen er groeien. Waarden als vriendschap, openheid, verdraagzaamheid, innerlijkheid, trouw en eerlijkheid bieden de leerling sterkte bij zijn toekomstige taak in de samenleving.

Sinds 2010 zet onze school actief in op allerlei grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten met scholen en bedrijven. We doen dit op kleine en grote schaal, op maat van de individuele leerkracht, leerling of klas.

Zo doen we aan bilaterale projecten via Buurklassen, multilaterale uitwisselingen van goede praktijken met scholen via buitenlandse stages met dank aan Erasmus+. Het doel hiervan is om de professionalisering en het ondernemerschap van personeel en leerlingen te bevorderen.

Openingsuren

Een lesdag op het Miniemeninstituut begint om 8.35 uur en eindigt om 15.40 uur. Op woensdag eindigen de lessen om 12.10 uur.

Op dinsdag en donderdag kunnen leerlingen een toets inhalen of blijven de leerlingen na in de refter van de school. Van 15.40 uur tot 16.30 uur.

De school is open op volgende tijdstippen:

Maandag: 8.00 – 16.30 uur

Dinsdag: 8.00 – 16.30 uur

Dinsdag: 8.00 – 12.30 uur

Donderdag: 8.00 – 16.30 uur

Vrijdag: 8.00 – 16.00 uur

Praktisch

Onze school bevindt zich in één van de bekendste straten in Leuven centrum, De Diestestraat. er is zowel een ingang in de Diestsestraat als in de J.P. Minckelersstraat. Het volledige adres is:

Diestsestraat 163
3000 Leuven

Door de ligging van ons gebouw is onze school zeer makkelijk bereikbaar via openbaar vervoer. Het station van Leuven ligt op 500 meter afstand van de school. Dit wil dus zeggen dat er een vlotte bereikbaarheid met zowel trein als bus.

Uiteraard! Leuven is een zeer toegankelijke stad om met de fiets of te voet onze school veilig te bereiken. Leerlingen die met de fiets komen kunnen enkel binnen via de poort in de J.P. Minckelersstraat.

Onze overdekte fietsenstalling bevindt zich aan deze ingang.

Alle informatie omtrent inschrijven kan je op de inschrijven pagina vinden. Onderstaande knop brengt je hier naartoe.

Om op onze school les te volgen moeten ouder en leerling akkoord gaan met de het schoolreglement van onze school. Het school reglement kan je via onderstaande knop bekijken.

De schoolonkosten kunnen variëren van jaar tot jaar en van richting tot richting. Aan het begin van het schooljaar krijgt elke leerling een kostenraming van dat schooljaar.

Schoolleven

Een lesdag op het Miniemeninstituut begint om 8.35 uur en eindigt om 15.40 uur. Op woensdag eindigen de lessen om 12.10 uur.

Een volledig overzicht van onze openingsuren kan je vinden bovenaan deze pagina.

Een lesdag op het Miniemeninstituut begint om 8.35 uur en eindigt om 15.40 uur. Op woensdag eindigen de lessen om 12.10 uur.

Een volledig overzicht van onze openingsuren kan je vinden bovenaan deze pagina.

Als je ziek of afwezig bent als minderjarige melden je ouders dit telefonisch, via smartschool of e-mail aan de onthaal verantwoordelijke. Meer informatie hierover kan je op Smartschool vinden.