Eerste schooldag

Einde vakantie…

Maar het begin van een nieuw schooljaar!

Beste leerling van het Miniemeninstituut,

Over een week start het nieuwe schooljaar. Tijd dus om enkele afspraken te maken die ervoor moeten zorgen dat de start van het schooljaar vlot kan verlopen. Lees de informatie in deze rubriek grondig na. Met vragen waarop je geen antwoord vindt, kan je terecht op het nummer 016/31 90 00.
Wij kijken alvast uit naar de kennismaking met nieuwe leerlingen en het weerzien van bekende gezichten.

 

Greet Cauwenberghs
directeur Miniemeninstituut

Checklist

1 september

Checklist

1 september

Wat moet je voor 1 september doen?

Bestel tijdig je boeken voor het nieuwe schooljaar! Klik op de onderstaande link voor meer informatie i.v.m. boeken.

Wanneer moet je op school zijn?

De eerste schooldag wijkt af van een doorsneedag op het Miniemeninstituut. Hou de berichtenpagina op de website in de gaten om te weten wanneer je op school moet zijn.

Wat breng ik mee?

Tijdens de eerste schooldag krijg je heel wat documenten mee naar huis. Heb je tijdig je boeken besteld, dan zullen ze ook op school aanwezig zijn. Neem je boekentas en wat schrijfgerief mee.

F.A.Q.

Veel gestelde vragen…

Middagpas

Leerlingen mogen tijdens de middagpauze de school verlaten, als ze aan de grijze poort hun middagpas tonen. Leerlingen krijgen een middagpas vanaf het derde middelbaar (15+) met een schriftelijke toestemming van de ouders.

Ik raak niet meer op Smartschool?

Leerlingen krijgen in het begin van het schooljaar een login om gebruik te maken van Smartschool. Raak je niet meer aangemeld, dan ga je naar het onthaal en helpen ze jou daar verder.

Ook ouders krijgen in het begin van het schooljaar een Smartschool account toegestuurd. Ouders die niet meer aangemeld raken op Smartschool kunnen steeds de school contacteren.

Ik wil iets afdrukken?

Leerlingen kunnen tijdens de middagpauze in het OLC terecht om op de computer aan een opdracht te werken of om iets af te drukken (tegen betaling). Je kan het OLC vinden aan het onthaal.

Ik wil iets kopiëren?

Leerlingen kunnen kopiëren tijdens de pauze om 10.15 tot 10.30 uur in het kopielokaal. Er is steeds iemand aanwezig in het kopielokaal om leerlingen verder te helpen.

Bewijs van inschrijving

Elk schooljaar staan er ouders of leerlingen aan het onthaal voor een bewijs van inschrijving om een trein of busabonnement aan te  kopen. Een bewijs van inschrijving heb je alleen nodig als je niet meer leerplichtig bent. Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je geen bewijs van inschrijving nodig.

Heb je toch een bewijs van inschrijving nodig, dan kan je altijd de school contacteren.

Ik ben verhuisd?

Verhuis je tijdens het schooljaar of tijdens een vakantie, verander je van e-mailadres of telefoonnummer vergeet de school niet op de hoogte te brengen. Vaak lopen ouders en leerlingen communicatie mis, omdat de contactgegevens gewijzigd zijn.

Geef wijzigingen van je contactgegevens door aan je klastitularis of aan het onthaal van de school.

Ik ben iets kwijt?

Ben je iets verloren, dan kan je altijd naar het onthaal om te vragen om in de verloren voorwerpen te kijken.

Ben je documenten verloren, dan kan je altijd langs het onthaal om verder geholpen te worden.

Het Miniemeninstituut wenst alle leerlingen een leuk en leerrijk schooljaar!