3 en 4
Organisatie en logistiek

Organisatie en Logistiek is een richting uit het domein Economie en organisatie. Deze richting bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Na de derde graad kan je gaan werken in de verkoop, aan een onthaal of in een magazijn.

Profiel leerling Lessentabel

Finaliteit

Arbeidsmarkt:
Studierichtingen in deze finaliteit bereiden leerlingen voor op een vlotte overstap naar de arbeidsmarkt.

Meer info

Profiel leerling

In het 3de en 4de jaar krijg je een stevige basis van alle aspecten van organisatie en logistiek. Je leert om een onthaal te verzorgen, documenten digitaal of op papier te verwerken. Je verkent de verkoopwereld. Hoe is een winkel georganiseerd? Hoe stel je producten aantrekkelijk voor? Communicatie en klantvriendelijkheid zijn erg belangrijk. Je kan bezoekers verwelkomen, maar ook een verkoopgesprek voeren. Je telefoneert, je stuurt berichten. Dat doe je niet alleen in het Nederlands, maar je zet al je eerste stappen om dit ook in het Engels of het Frans te doen. Talen zijn dan ook een stevig onderdeel van deze richting.

Op onze school kiezen we voor projectwerking. Wat je leert, gebruik je meteen in concrete opdrachten. Je zet de leerstof uit verschillende vakken in om tot een eindproduct te komen. Hier werk je soms alleen, soms met de hele klas aan. De leerkrachten coachen je hierbij. Zo kan je ook in  het 3de en 4de jaar al proeven van wat je later professioneel zal doen.

Bekijk de lessentabel

Lessentabellen

3 Organisatie en Logistiek

Godsdienst

2

Engels

3

Frans

3

Lichamelijke opvoeding

2

MAVO

3

Natuurwetenschappen

1

Nederlands

4

Organisatie en logistiek

13

Wiskunde

1

Totaal

32

4 Organisatie en Logistiek

Godsdienst

2

Engels

3

Frans

3

Lichamelijke opvoeding

2

Maatschappelijke vorming

3

Natuurwetenschappen

1

Nederlands

4

Organisatie en logistiek

13

Wiskunde

1

Totaal

32